Ny blogg!

Min älskade ängel har fixat en ny blogg till mig hos blogger med det namnet jag egentligen ville ha. Har inte nyttjat denna tidigare men nu har jag flyttat över alla inlägg så härmed kommer jag endast blogg på denna även om min gamla finns kvar!

Jag hoppas att ni som hittat hit även följer med mig till blogger!

Detta är min nya blogg-adress: http://anonymamamman.blogspot.com/

Kort uppehåll

Jag har haft ett kort blogguppehåll under några dagar och andledningen är simpel. Jag har nämligen jobbat fredag, lördag och söndag, då det inte händer så mycket när man jobbar känner jag mig inte motiverad att skriva. Har dessutom stängt hela helgen och därmed slutat 2130, då ville jag bara komma hem och mysa med min familj. Nu har ni alltså en förklaring, hoppas ni har förståelse.

Sitter och kollar på resor till Linn, vet tyvärr inte om vi kommer komma upp eftersom det blir väldigt tätt mellan min skolstart och resan. Ska försöka pussla ihop allting och förhoppningsvis lyckas.

Ikväll har jag kört kampsport, var ganska tungt men skönt efteråt. Var med på sparring för första gången på länge, tror att jag inte har sparrats sedan innan min graviditet, det gick bra men märks att man är ovan. Några lättare träffar på smalbenen känns mer än vanligt och liknande. Det är väldigt skönt att börja komma igång igen i alla fall.

Nu ska jag duscha och sedan kanske krypa i säng med min älskling om N vill sova!


Långsamt

Ja, jag är uttråkad. Liten sover och jag surfar runt på tradera och blocket i jakt på lite olika saker. Har inte engagemang att köpa men orkar inte göra något annat än att slötitta.

N håller på att vakna nu och hon borde vara hungrig så ska kanske erbjuda lite yougurt till lunch idag. Ett blöjbyte är nog också aktuellt.... så nu ska jag mysa med min lilla istället för att sitta här!


Resa?

Nu när SJ har billiga biljetter funderar jag på att ta en mini- semester upp till vännen Linn med lilla N, får se om älskade A har möjlighet att följa med annars får vi åka själv! Vore skönt att komma iväg lite innan skolan börjar på allvar, det blir ett trevligt avslut på min föräldraledighet känns det som. Denna resa blir i januari i så fall någon gång före min terminsstart. Jag har sms:at till Linn och frågat vilka tider som kan passa (alltså datum), nu väntar jag bara på svar.....

Torsdag!

Igår var vi inne nästan hela dagen eftersom N är riktigt förkyld med rosslig hosta, vi skulle ha träffat mina morföräldrar men då min mormor ska opereras nästa fredag vill vi inte riskera att hon blir sjuk. Hon ska operera ögonen för grå starr och då får man inte vara förkyld, vill inte att det skjuts upp heller. Så nu planerar vi att träffas på måndag istället och håller tummarna för att lilla N hinner bli frisk.

Den andra planen vi hade igår var ju att gå till öppna förskolan eftersom dem hade informationsträff om barns tandhälsa, men kan ju knappast ta med ett sjukt barn dit så vi var hemma och mös tills min pappa hämtade oss vid 6-tiden. Vi fick skjuts till träningen (min pappa tränar också), N var lugn och sov en bra stund så jag fick kämpa mig igenom ett riktigt tungt konditionspass. Kändes riktigt tungt i kroppen men underbart efteråt, under passet trodde jag däremot att jag skulle dö! Men lever ju uppenbarligen fortfarande.

Då E var där, min tränares brosa som har bilskola så pratade jag med honom om körkort efteråt. Han tyckte att jag skulle ordna barnvakt och sedan komma till honom och läsa teorin först för att sedan börja köra. Det är väl bara att sätta igång antar jag, så svårt att börja bara. Någon som kan ge mig en kom¨-igång-spark? Både med träning, skola och körkort?

Snälla

Hur kan vissa blogga så ofta?

Det är en sak jag verkligen inte förstår, dem som kan skriva 5 inlägg per dag eller ännu mer. Tycker knappt att jag hinner skriva ett inlägg per dag. Vet inte om det är skillnad när man har småbarn men finns ju dem som har flera barn som bloggar jätteofta.

Ja, nu hinner inte jag skriva mer för vi måste packa till mamma-babypilates!

Dagens middagstips!

Denna soppa lagade jag till middag igår kväll , tog det som fanns i kylskåpet men blev väldans gott!

Blomkål- och broccolisoppa

1 blomkålshuvud
Ättika
1/2 kg broccoli
1 morot
1/2 stor purjolök
1/2 gul lök
Lite olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 buljongtärningar
Vatten
Svartpeppar
Basilika

Börja med att rensa blomkålen och lägg bitarna i en blandning av ättika och vatten. Tag sedan en stor kastrull och värm oljan i, släng ner löksorterna och fräs till de har fått färg. Skala under tiden moroten och hacka den i mindre bitar. När löken är klar så häll i vattnet och moroten tillsammans med broccolin. Häll sedan av ättikan och vattnet från blomkålen, skölj av i ett durkslag. Lägg blomkålen och buljongtärningarna i kastrullen, krydda efter smak (var försiktig med svartpeppar) och avsluta med grädden.

Testa med en sticka när grönsakerna är klara och stavmixa allting till en lämplig konsistens.

N fick äta mild havregröt med päronpuré

Parlamentet

Jag har nyligen sett på tv 4:as parlamentet, har inte sett det på ganska länge men hade väl hoppats på lite bra skämt och sköna kommentaren. Tji fick jag, det var inte alls kul vilket ledde till allmänt slötittande eftersom jag inte orkade stänga av tv:n. Jag känner mig lite lurad men har ett svagt minne av att det blev ganska mycket sämre när dem bytte programledare för en herrans massa år sedan. Tur att detta inte är det enda humorprogrammet som finns i Sverige. Det finns säker folk där ute som gillar detta program och tycker att humorn är klockren, tyvärr så tillhör inte jag denna skara och därför har jag slösat en halvtimme av mitt liv på något helt onödigt.

Nej, nu ska vi inte vara bittra, det får vi ta igen imorgon!

Hemmagjord pizza

Matlådor och färdigmat i all ära men ingen smakar lika bra som nylagad, hemmagjord mat. Idag bjöds det som sagt på pizza, N fick äta mild havregröt från nestlé blandat med blåbärspuré. Hon är riktigt matglad även om koncentrationen brister ibland så det är roligt att låta henne testa nya saker. För tillfället sover hon dock på en filt i arbetsrummet, har ju farit runt lite idag och dessutom är lillan förkyld så det krävs lite extra sömn.

Här kommer recept på pizzan (receptet kommer från rutiga kokboken)

För 8 st pizzor (räcker i vår familj till 8 vuxna) krävs följande;

50 g = 1 pkt Jäst
4 dl Vatten (37 grader)
2 msk Olja
8 dl Vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
1 tsk Salt

Smula jästen i en bunke och häll sedan över det kroppstempererade vattnet, blanda tills jästen har lösts upp. Häll sedan i oljan, vetemjölet, grahamsmjöl och salt. Knåda till en smidig deg och låt sedan jäsa i bunke under handduk i 30- 40 minuter.

Under tiden som degen jäser är det bra att förbereda tomatsåsen, till denna krävs;

1/2 Gul lök
500 g Krossade tomater
4 msk Tomatpuré
valfria kryddor efter smak och tycke

Hacka löken och lägg i dem krossade tomatera tillsammans med tomatpurén, låt blandningen koka upp och krydda efter smak.

När degen jäst klart delade jag den i 8 stycken jämnstora bitar som jag plattade ut till runda bottnar (vi har nämligen ingen kavel så blir tvungen att inprovisera. När degen är utplattad, lägg på önskad mängd tomatsås och ha sedan på valfritt pålägg. Vi tog det som fanns hemma, nämligen majs och champinoner (stavning någon?). Strö sedan ost över och glöm inte att krydda med oregano. Låt stå i ugnen mellan 10-15 minuter, sedan är middagen färdig!



Obs! I rutiga kokboken står det inte att grahamsmjöl ska vara med i degen men jag har det eftersom det mättar bättre och tomatsåsen är egengjord utan något recept.

Dagens middag.....

....är hemmagjord pizza, degen håller på att jäsa just nu och tomatsåsen är klar så jag sitter bara. Väntar på att få baka ut pizzan, N börjar vakna till nu efter att ha sovit i cirka 2 h. Det är bra att hon har sovit ett tag då hon knappt sovit något alls idag. Idag lånade vi min mammas bil och åkte till babyland samt babyproffset för att känna och klämma på lite vagnar igen, A hade ju inte sett på brion än. Han gillade den inte direkt utan tycker fortfarande bättre om emmaljungan, den är verkligen underbar men är inte direkt lite och lätt. Det tåls att tänka på, kanske inte blir någon ny vagn men roligt att få titta lite i alla fall.

Nu ska jag baka ut pizzan så återkommer snart

Önskelista

Då jag snart fyller 20 och det dessutom är julafton inom en inte alltför avlägsen framtid så börjar det bli dags för en önskelista. Det svåraste med denna är att jag ska lyckas önska mig saker som inte är för N. Jag skulle ju vilja ha en ny barnvagn men det är ju även för N:s skull i så fall, jag behöver ett nytt bärsele men även det är ju delvis för N:s skull. Här kommer det i alla fall en lite önskelista, om någon ha tips på andra saker så välkomna att kommentera!

strykjärn
Strykbräda
Torkställ
Pengar
Sängbord
Sängstomme
En ny sil (katten bet sönder den gamla)
Galger
Klädnypor

Kommer inte på mer nu, men kommer som sagt uppdateras!

Dålig uppdatering!

Insåg nu att det var ett par dagar sedan jag uppdaterade, kan bara skylla på att jobb och livet i allmänhet kom emellan.

I torsdags jobbade jag 1200-2130, var lite segt eftersom jag inte har jobbat så långa pass på ganska länge men det gick bra. Då jag sov alldeles för lite eftersom jag satt uppe och vänta på A så gick jag upp ganska sent och åkte direkt till jobbet.

Fredag blev fullproppad men känns ändå skönt när det är fullt upp, blir alldeles för trött efteråt bara. Jag inbillar mig att det fanns så otroligt mycket mer energi förut, innan min graviditet och före tiden med N. När jag pratar med min mamma säger hon att jag fortfarande har samma energi, att jag var minst lika trött då efter alla aktiviteter. Det kanske inte är energin jag saknar utan tröttheten efter att ha joggat en mil, eller kört ett ordentligt kampsportspass. Jag saknar känslan av att vara stark och känna sig full av liv när kroppen har pressats till max, någon som känner igen känslan?

Jag vill komma igång med träningen igen, jag vill ta körkort och fixa utbildningen, jag vill åstakomma en förändring som gynnar vår lilla familj (som A tror kommer vara bra för oss). Linn, du har redan gissat rätt ;) Dags att får arslet ur vagnen och ändra mitt/ vårt liv!

Igår började jag och N dagen med att tvätta, tyvärr var en maskin trasig så fick en hel, överfull, ikea-påse med blöt tvätt. Hann inte ens hänga upp den direkt då vi skulle ut på promenad med vännen Sami, trots regn och rusk promenerade vi i cirka 1 timme. Det är alltid lika trevligt att komma ut med honom, efteråt handlade vi lite innan jag och N gick hem eftersom hon behövde äta. Då lillan ätit klart så hade klockan blivit stax efter 14, jag blev tvungen att öka tempot lite då för vi skulle vara i vällinby 1530. Jag och lilla N hann ialla fall möta upp min syster så jag kom till jobbet i tid, blev kort pass på 3 h. Efteråt hämtade min mamma mig, vi åkte hem direkt och medan N sov så städade och diskade jag, blev alltså en ganska vanlig vardag.

Då är vi framme till idag, älsklingen har 4 killkompisar här. Dem har ätit pizza och spelat spel tillsammans hela dagen och är fortfarande kvar. Jag har jobbat ett 5-timmars pass och lagat lasange (min middag), N somna i min famn ikväll och ligger nu tryggt i sin säng.

Kväll med mamma/ mormor!

Nova har fått AD-droppar och jag har tagit cerazette, nu ligger hon och sover i sin säng medan jag sitter i soffan med Amanda och väntar på att A ska komma hem från jobbet. Han jobbar över ikväll eftersom en arbetskollega skulle ha semester.

Idag slutade min mamma redan kl 16 så vi bestämde oss för att åka till barnens hus i Upplands väsby för att titta på barnvagnar. Vidgade mina vyer lite och lyckades inse hur breda alla emmaljunga är, det jag egentligen vill ha är ju en lätt, liten och smidig vagn som blir lite när man f'äller ihop den. För tillfället funderar jag på en brio sing istället, läste lite olika åsikter om denna så är inte helt övertygad men den känns härlig och uppfyller mina behov. Funderade på en britax först men när de svängbara framhjulen inte fungerade på skyltexet tappade jag intresset helt, det borde affären tänka på är ju knappast bra reklam. Men för att köpa en ny vagn måste jag övertyga A, han är ju nöjd med vår och det är ju jag med men saknar vissa finesser.

Efter turen till barnens hus åkte vi med mamma hem, kollade lite betyg och fikade lite. Var skönt att jag slapp sitta ensam hemma hela dagen, blir ibland nere när jag är ensam eftersom jag hinner fundera alldeles för mycket.

Nu ska jag läsa lite bloggar tills A kommer hem.

Ciao

Ingen katt?

Min mamma har satt ord på det jag tänkt länge, att katten Amanda inte klarar av att vara innekatt. Jag orkar inte ta det beslutet och skaffa ett nytt hem till henne, vi har ju haft henne sen vi flyttade från mina föräldrar. Hon är supermysig emellanåt men har långa perioder hemma som hon springer runt som en tok och förstör allt som kommer i hennes väg. För tillfället ligger Amanda i mitt knä men hon skulle egentligen behöva komma ut, blir stimulerad men jag kan inte släppa ut henne. Vi bor 3 trappor upp precis vid en krafigt trafikerad väg och dessutom är det inte illåtet att släppa ut katter i kvarteret, ni förstår ju själva att de inte är praktiskt möjligt. Vet inte om jag är självisk som behåller henne eller elak som vill lämna bort henne, har beslutsångest. Oavsett beslut tänker jag inte ta detta beslut själv, då får A har en åsikt med i spelet.

Tycker verkligen inte om att fatta beslut!

Sl igen

Det händer troligen flera gånger dagligen att barnvagnar inte får plats men har inte varit med om det tidigare, idag var det dock min tur. När vi skulle åka från Kista var både platserna fram och bak fulla, vi hade inte bråttom någonstans men jag var så otroligt trött så det knäckte mig lite. Alla har ju dåliga dagar och även om denna dag inte har varit jobbig eller något så orkade jag inte mer där, började nästan gråta.

Jag och N var på öppna förskolan idag eftersom dem skulle haft informationsträff, tyvärr var den som skulle hålla i det sjuk. En i personalen ringde direkt  när hon var försenad eftersom det tydligen inte var första gången som hon är sjuk och struntar i att ringa när hon ska till vår ÖF, dålig stil. Kändes ändå inte som att vi gick dit i onödan, både M med sonen M samt C med dottern A som vi träffade i måndags var där. Fick reda på att det inte gick så bra hos fotografen för A, hon hade inte sett glad ut på en enda bild tyvärr. Dem var inte nöjda med fotografen heller, han hade luktat rök (likaså leksaken A fick låna ett tag) och sedan hade han redan framkallat bilderna innan hon kom och tittade på dem (dem hade helst fått digitala bilder). Jag är också sugen på att ta familjebild men då vill man ju ha en bra fotograf.

Det är trevligt att komma ut och träffa andra mammor, idag gick jag och N o slötitta i affärerna i kista bara för att jag inte orkade sitta ensam hemma. Är ju aldrig ensam med N men vi blir liksom lite fast hemma, speciellt om jag är trött.

Finns en mamma på ÖF som har 2 döttrar, är nog bara ett år mellan dem. Saken är den att mamman inte verkar bry sig om barnen, den äldre flickan försöker altid få uppmärksamhet från alla andra och hon är oberäknelig. Ofta så kastar hon leksakerna så det gäller att hålla koll på sina småttingar och idag slog hon mig med en leksaksbil. Mamman sitter bara brevid och kollar på. Idag låg hennes yngre dotter (detta är inte ovanligt) och skriker/ gråter medan mamman bara ignorerar henne. Vid ett annat tillfälle så håller den äldre på att åka ner för ruschkanan (liten som får plats inomhus) och då säger hon till en i personalen; T kan inte du ta henne, jag orkar inte mer. Då har hon suttit på rumpan hela förmiddagen och inte gjort någonting alls, hon förlitar sig på att vi andra ska hålla reda på hennes barn. Jag förstår inte hur man kan sluta bry sig om sina barn, varför skaffar man ett till barn om man som förälder inte ens hinner med det första? Jag vet i och för sig inte hur det var innan så....

Nu vill min lilla ha uppmärksamhet så bye bye

SL

Då jag och N åkte på mamma-baby pilates idag så räckte inte platserna till för alla barnvagnar på bussen, vi fick i och för sig plats men en mamma blev kvar på busshållplatsen. Detta beror troligen på den baby boom som varit och fortfarande håller på, men tycker ändå att sl borde planera barnvagnsutrymmet bättre. På en stor blåbuss till exempel får det plats mellan 3-4 vagnar beroende på hur stora vagnarna är medan en liten buss lungt får plats med 3 vagnar. Någonstans brast logiken när dem skulle tillverka nya bussar, är åtminstonde bra att det inte är trappor upp på bussarna, hjälper både barnvagnar och de som har svårt att röra sig.

Lite cred till sl, nu hinner jag inte skriva mer för sambon vill sova då han jobbar riktigt länge imorn, hoppas att lilla N lyckas somna. Min mamma kommer förbi imorgon och lämnar min plånbok då jag glömde den i hennes handväska ikväll, typiskt mitt minne! Så tidigt imorgon bitti ska jag springa ner och hämta den innan hennes jobb.

Vill gratulera Linn till deras lägenhet! Skönt att äntligen få flytta hemifrån gumman =) Snart kommer vi upp och våldgästar er, då får ni se till att det har kommit snö ;)

Over and out!

God morgon!

Jag har i och för sig varit uppe ett tag för i den här lägenheten får man absolut inte sova längre än 9, då blir N arg. Vi var ändå tvugna att gå upp eftersom det är mamma-baby pilates idag, är alltid lika roligt då jag älskar att träna. Blir dock ett lungt pass eftersom min förkylning fortfarande inte vill ge sig. Dricker en massa th'e med honung men antar att jag får vänta ut den helt enkelt.

I lördags bestämde jag och A oss för en förändring, denna förändring innebär att vi måste fixa en del praktiska saker men jag tror att det är värt allt jobb. Då det inte är hugget i sten än (tror jag inte?) och vi inte har berättat för våra familjer än så kommer det komma upp på bloggen så småningom när saker börjar lösa sig. Men jag ser fram emot det och det gör att hösten känns lite lättare och något mindre mörk.

Jag drömde så hemskt inatt, har haft liknande drömmar förut men grips alltid av panik och får ångest när jag vaknar. I drömmen är jag på förlossningen igen och ska föda barn vilket är oerhört ångestladdat, allting runt omkring känns som kaos och smärtan är olidlig. Det slutar ofta med att jag kräver snitt även om jag inte får det och sedan vaknar jag. Det är verkligen hemskt, går inte att beskriva men andra som fött barn kanske kan förstå litegrann i alla fall. *suck* hur ska jag kunna skaffa syskon till N om jag redan innan graviditeten är extremt förlossningsrädd, jaja det problemet är inte aktuellt ännu på några år men är en riktigt jobbig dröm.

Nu ska jag och N packa skötväskan för bebis vill inte ligga på golvet längre! 

Chokladtårta med hallontryffel

Denna superfina kaka bakade jag till A:s mormors begravning och det blev en riktig hit. Mycket omtyckt av alla vuxna och en del barn då balansen mellan tung choklad och fräsch hallon var perfekt, kan varmt rekommendera denna tårta med vispgrädde till. Då vi gjorde en och halv sats i en ganska djup form var vår kaka inte klar efter 20 minuter, lägg över alminiumfolie så kan kakan vara inne längre tid. Den kaka vi gjorde blev inte riktigt klar så vi ställde den i kylen ett tag efteråt, blev superbra!

Chokladtårta med hallontryffel

;
/content/1/c6/84/71/92/chokladtarta.jpg
  Foto: Joakim Roos
 
 
 
Portioner: 1 tårta till cirka 12–14 personer
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
Chokladtårta:
250 gram rumsvarmt smör
200 gram socker
200 gram ägg (ca 3 stora eller 4 små)
250 gram smält mörk choklad, helst 70 procent
70 gram vetemjöl
Hallontryffel:
250 gram frusna hallon
195 gram mörk choklad, helst 70 procent
25 gram akaciahonung
10 gram hallonlikör (kan uteslutas)
45 gram osaltat smör
Grädde eller hallonsorbet till servering.
1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Gör först tårtan. Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda i äggen, ett i taget. Rör i den smälta chokladen och till sist mjölet.

3. Smörj en form med löstagbar kant och ströa eller mjöla den. Häll i smeten och baka i 175 grader cirka 20 minuter.

4. Gör under tiden hallontryffeln. Låt hallonen rinna av i en liten sil, det skall bli 1 dl saft.

5. Smält chokladen tillsammans med honungen i mikro eller i vattenbad. Den skall bli riktigt varm. Blanda i hallonsaft, likör och sist smöret till en slät och blank tryffel.

6. Häll tryffeln över chokladtårtan och låt stå tills tryffeln stelnat till. I rumstemperatur kan den stå till nästa dag, och har man bråttom kan man ställa in den i kylen ett par timmar.

7. Vid servering: Skär loss tårtan från ringen, lossa från botten. Pudra lite kakao över tryffeln och garnera med färska hallon och till exempel röda rosor. Löst vispad grädde eller hallonsorbet är gott till.
 
Maria Grave
 
Ur artikeln "Det är så roligt att göra praliner"
Detta recept kommer från http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=118&a=847192 (dn.se)

Då jag räknat fel på mängden blockchoklad fick A göra egen choklad som vi blandade i hallontryffeln, men det fungerade ju det också.

6 månader

Nej, jag är inte senil men igår hann jag helt enkelt inte att skriva ett grattis- inlägg till lilla N. Jag tänker skylla allting på att jag är sjuk! Igår, alltså den 9/11 -08 blev världens finaste N hela 6 månader! Vart har all tid tagit vägen? Det känns nästan som igår när jag fick hålla henne i min famn för första gången, när jag viskade till henne att hon var så otroligt fin och att jag inte kunde förstå att hon kom just från mig. Jag hoppas att hon och alla andra förlåter mig i alla fall, men jag grattade redan igår även om det inte blev ett blogginlägg.

Det är otroligt hur mycket hon har lärt sig på så kort tid, från att vara helt hjälplös och bara kunna kommunicera genom att skrika kan hon numera jollra, le, göra pussmun och en massa andra grimarser. Hon kan vända sig från rygg till magen och tillbaka, igår ställde hon sig till och med på alla fyra. Detta missade jag tyvärr eftersom jag jobbade, men på kvällen fick jag se en favorit i repris och jag är jättestolt!

Så grattis ännu en gång i efterskott älskade N, ser fram emot att lära känna dig ännu mer!

Barnvagnspromenad i regnet

N sover i sin hårdlift så jag passar på att äta glass och blogga lite. Idag har vi träffat C med lilla flickan A som är jämngammal med N, skiljer endast 3 dagar mellan dem. Det roligaste med att träffa barn som är lika gammla som N är att det kan vara väldigt stor skillnad mellan dem både i storlek och utvecklingsmässigt. A till exempel är bara ca 2 cm längre än N men väger ungefär 2 kg mer.

Vi träffades kl 11 i Spånga, båda två var försenade (är typiskt småbarnsföräldrar) så det hade ingen betydelse att jag och N kom iväg lite sent. Promenerade lite och pratade om allt möjligt innan vi gick hem till dem, var en jättefin lägenhet som är ganska nybyggd. Var riktigt trevligt att träffa en annan mamma, skönt med en lägenhet som är bebis-anpassad med skötbord och massa leksaker. N och A verkade ha det riktigt trevligt med varandra även om dem tog varandras leksaker. Jag och C åt lunch tillsammans innan vi tog en till promenad för att småttingarna skulle somna. Båda två somna så fort vi kom ut, gick runt ett tag innan C och A skulle till fotografen och kolla på bilder. Medan dem gick till fotografen tog vi bussen hem eftersom det spöregnade.

Igår kväll pysslade jag lite med julkorten som jag ska göra själv, har dock lite svårt att få inspiration men har i alla fall fått ihop 2 stycken nu. Jag skulle vilja ha ett familjekort eller ett kort på N inuti men vet inte hur jag ska anpassa storleken eftersom korten är ganska små och dessutom fyrkantiga, det tåls att tänka på.

Nu ska jag byta strumpor för mina är genomblöta!

Ha en trevligt eftermiddag

Köttfärs- och potatispuree

Då jag äntligen fått arslet ur vagnen och gjort egen barnmat till lilla N. som dessutom var uppskattad av både henne och hennes far tänker jag publicera mitt egenhändigt komponerade recept här:


Detta recept blir ungefär 7 potioner lite beroende på hur mycket barnet äter.
 
2 st stora potatisar
Ca 500 gram köttfärs
2 st stora morötter
1/4 gul lök
5 dl vatten
ca 2 msk valfri olja (helst en neutral sort som t ex rapsolja)


Börja med att sätta på potatisvattnet i en separat kastrull och låt dessa koka medan du förbereder övriga ingredienser.
Skala morötterna och skär dem i tärningar.
Koka sedan upp 5 dl vatten medan du skär den gula löken, lägg i köttfärsen, den gula löken och morötterna i det kokande vattnet.
När potatisen är klar skalar du dessa och lägger dem i matberedaren eller i en bunke.
Se till att köttfärsen med övriga rotfrukter är ordentligt genomkokta innan du lägger ned den i matberedaren.
Mixa maten till lagom konsisten och häll sedan i olja, matbitarnas storlek kan varieras beroende på barnets ålder.


Jag använde en stavmixer när jag skulle mixa allting och det fungerade bra. Tänk på att kyla ner maten och frysa in det snabbt ifall den ska sparas längre tid.


Smakliga måltid!


Hemkomna

Nu är vi hemma igen efter en tur till A:s familj, var begravning för hans mormor idag och det kändes riktigt tungt. Det var bara de närmaste släktingarna med familjer närvarande och många tårar fälldes. Även om jag inte kände A:s mormor känner jag sorg med hennes närmaste för vilka hon nu lämnat ett stort tomrum.

Igår på jobbet fick jag väldigt tråkiga nyheter. Arbetskollegan H som blev gravid i slutet av min graviditet hade beräknad födsel (bf) nu i oktober, liksom jag gick hon över tiden vilket ledde till igångsättning men det blev ingen bebis. Antingen var barnet redan dött när det föddes eller dog under förlossningen men dem fick inte liv i den lilla, tänker oerhört mycket på henne och hennes familj just nu. Söjer med henne, hon såg verkligen fram emot att få det här barnet och så blev det ingen bebislycka, bara ett stort tomrum. Jag kan knappt förstå att det är sant, sänder henne styrkekramar.

Jag har varit förkyld med halsont sedan i måndags och det verkar inte bli bättre än, för tillfället har jag bultande huvudvärk, eventuellt febet och en eländig förkylning. Måste bli frisk snart, vill börja träna igen och ska jobba 8-timmars pass på jobbet imorgon, får gå på alvedon helt enkelt.

Nu ska jag vila lite och kolla upp en dokumentär

Torsdag!

Vad jag har längtat efter denna dag då A är ledig och hemma med oss, en helt vanlig vardag med hela lilla familjen. Har mest städat, packat och diskat idag, ska nämligen åka till A.s familj ikväll efter mitt jobb då det är begravning för hans mormor imorgon.

Nu sover lilla N på ett täcke i vardagsrummet och katten leker med sin boll, A sitter och äter korv/ läser.....jag då? Jag väntar på att klockan ska slå 16 för då ska jag bege mig mot bussen. Tidigare idag hjälpte A mig att bleka håret, förstår verkligen inte hur många gånger jag ska tvingas bleka det innan de gula nyanserna ska försvinna, verkar nästa omöjligt. Får se om silvershampoo blir aktuellt, ska nog höra med en kompis först.

Idag har vi bakat chokladtårta med hallontryffel, ska bjuda på den imorgon men ser jättegod ut. Hopppas den smakar bra också samt att övriga i sällskapet tycker om den.

Nu drar det ihop sig att åka till jobbet, blir uppdatering först imorgon eftersom jag troligen inte kommer låna någon dator hos A.s föräldrar.

N drog sig upp i ståendes från liggande idag när hon höll i mina fingrar, känner mig jätterstolt!

Nu ska jag åka till jobbt!

Hejdå!

Ny barnvagn?

Jag och N mötte upp älskade A efter hans jobb då jag fick ett akut sug efter att provköra lite barnvagnar på babyland runt lunch idag. Nu har jag blivit förälskad i en Emmaljunga Nitro city, vi har ju redan en emmaljunga till N men av lite äldre årgång som vi dock är väldigt nöjda med. Denna Nitro är däremot supersmidig och har svängbara framhjul, däremot ligger prislappen på cirka 5000 och även om vagnen är underbar vet jag inte om vi är beredda att lägga ut dem pengarna. Skulle troligen passa på om vi finner denna begagnad eller på rea, kan ju drömma åtminstonde eller tipsa om till julklapp.

 

Finns i flera olika färger och även med skinnklädsel

Aldrig fläckfritt med barn

Sedan jag fått barn och speciellt sedan vi började testa riktig mat med N har jag upptäckt en sak, nämligen att man som förälder aldrig är helt fri från fläckar. Oavsett om jag byter kläder precis innan jag åker till jobbet och inte ens har hållt i N så upptäcker jag någon mikroskopiskt lite fläck precis när jag kommer fram eller sitter på bussen. Hur är detta möjligt!? Fläckarna igår vet jag i alla fall vart det kommer ifrån, det var nämligen kalops som N lyckats spilla på mina jeans och sedan gnuggade hon in det i koftan också, det var th'e som jag hade hällt ut över både koftan o jeansen samt välling som lillan gned in i kofta medan hon sov/ åt i min famn. Så imorse var det bara att byta kläder igen, men det är värt varenda fläck, varenda extra tvättmaskin för hon är så underbar.

Men en sak är säker; jag har aldrig haft så mycket smutstvätt som jag har nu!

6- månaders kontroll

Jag förstår verkligen inte hur tiden kan gå så oerhört fort, känns som att det var igår jag höll nyfödda N i min famn och ammade för första gången, vilket lycka det var att äntligen få ha henne hos oss. Nu har nästan 6 hela månader passerat och hon har växt en hel del både på bredden samt längden, så idag var det dags för vaccination nummer 2 samt läkarkontroll. Allt såg jättebra ut och läkaren tyckte att hon var väldigt stark, frågade om hon jollra, flyttade saker mellan händerna, tittade när hon tappar leksaker på golvet, kunde dra sig upp om hon höll i mina fingrar samt ifall hon rullar frånb rygg till mage och motsatt. Doktorn lyssnade också på hjärtat, lungorna och kände på ryggraden. Jag blir stolt som mamma när min lilla utvecklas som hon ska, N var lite gnällig men kunde le emellanåt i alla fall. Efter kontrollen var det dags för vaccination i form av 2 sprutor, en i vardera lår. Det gör så ont i mig när hon ska får sprutor, får nästa tårar i ögonen men det gick bättre denna gång än förra. Vid förra gången grät både jag och bebis länge men nu fällde jag inga tårar vilket gjorde att N lugna sig ganska snabbt så vi kunde gå ner till öppna förskolan. På öppna förskolan fick vi ställa frågor till 2 bvc-sköterskor om mat och sömn. Var ett föräldrapar där som gav sin 4-månaders bebis ost, då blir jag ororlig och funderar på om alla verkligen borde få ha barn, hur tänker man om man ger ett spädbarn ost? Gjorde sällskap hem med M.L och hennes son, fick provköra hennes syskonvagn (urban jungle) och det är betydligt mer lättkörd än vår Emmaljunga. Är egentligen nöjd med vår vagn men vore inte helt fel med en mer lättkörd som har ställbart handtag och som är lite mer kompakt, vår vagn tar ju väldigt stor plats på bussen samt dylikt. 

Ringde älskade A och eftersom jag inte kan träna ikväll heller, på grund av förkylningen, ska jag och N möta honom efter jobbet och provköra lite barnvagnar på babyland. Kommer med största sannolikhet köpa en begagnad men vill ju´veta hur vagnarna går att köra innan man klickar hem något från blocket. Efter det ska vi även handla lite ingredienser eftersom vi ska baka till A.s mormors begravning, efter mycket velande blir det nog chokladkaka med hallon. A pratade om att klippa sig idag, han behöver nog det nu då hans hår växer jättefort (enligt mig). Funderar på att ringa lillasyster för mitt hår skulle behöva blekas igen, annars kanske A får hjälpa mig då han är ledig imorgon. Ska blir mysigt att ha honom hemma en vardag, från och med november är han ledig 1 dag/ vecka då han jobba 10- timmars pass övriga dagar.

Nu ska jag nog väcka lilla N som är helt slut efter vaccinationen, hon har sovit länge och behöver få i sig lite mat även om hon inte vet om det själv.

ciao

Mamma- baby pilates

Rubriken avslöjar dagens aktivitet, nämligen mamma- baby pilates. Bebisarna tränar inte utan ligger på varsin filt medan vi mammor får svettas, är ju inte direkt barnen som är otränade heller. Detta var tredje gången av sammanlagt 8 men jag har redan fastnat för pilates. är väldigt bra statisk träning som behövs för bra hållning och gör underverk för grundstyrkan. Jag kommer tyvärr inte kunna gå på nästa period eftersom A ska vara pappaledig från januari men kanske en blivande kvällsaktivitet, antingen framför tv:en eller i en träningslokal om A kan vara hemma med N.

Egentligen borde jag sova, eller diska, vi ska nämligen upp ganska tidigt imorgon då lilla N ska på 6-månaders kontroll hos doktorn på BVC. Efteråt går vi eventuellt på öppna förskolan som har informationsträff om barns sömn och mat, beror på hur pigga vi är samt ifall N får sin vaccination eller inte. Vissa barn kan bli lite gnälliga och få feber efter sprutorna, blev inte så förra gången så vi får hoppas N slipper det.

Ikväll har det inte hänt så mycket, N fick smaka kalops för första gången och det tyckte hon var väldigt smarrigt. Tycker det är roligt att hon har aptit och verkligen tycker om olika sorters mat, testar glatt det mesta utom palsternacka. 

Nej, nu får jag ta och borsta tänderna så jag kan gå och sova. Imorgon ska jag försöka fixa bild på julkortskitet som jag köpte på panduro igår.

Sov gott 


Wall-E

Som jag tidigare utlovat i föregående inlägg så ska jag lite kort recensera Wall-E.



Denna film är animerad och handlingen kretsar kring städroboten Wall-E vars uppdrag är att städa jorden medan människorna befinner sig på ett rymdskepp och lever i överdriven lyx. Wall-E;s dagar består av att städa jorden genom att trycka ihop skräp till kuber vilka han sedan placerar i olika högar som formas till byggnader, under arbetsdagens gång samlar han "fint" skräp i en gammal sjukvårdslåda. Dessa saker samlar han sedan i en stor gammal robot som sedan länge slutat fungera, i denna bor han även med sin vän kackelackan och förvara reservdelar. Varje kväll viker han ihop sig för att sova och på morgonen laddar han upp batterierna genom sina solpaneler i soluppgången. Denna dagliga rutin rubbas då ett rymdskepp landar på jorden och den kvinnliga roboten Eve dyker upp.

Mitt första intryck av filmen var; vilken oerhört skrämmande tanke med en jord som är helt fylld utav skräp efter männsklighetens slarv där det enda överlevande djuret är en kackelacka. Wall-E är otroligt gullig och det som börjar som en ganska tråkig rutinberättelse som bygger på en fin vänskap mellan djur och robot utvecklas till en vacker kärleksberättelse som visar vilken otrolig styrka kärlek kan ge. Även om bilden av människan inte ger stort hopp för en bättre framtid i början växer denna och jag tycker att slutet är fint men även klockrent. Avslutet räddar delvis filmen och jag får en känsla av att denna film är ännu bättre andra gången man ser den. Denna film passar bra att se tillsammans med både barn och ungdomar eftersom Wall-E ger olika budskap beroende på livssituation.

Tack för ikväll!   

Måndag med kompisen M.F

Jag och lilla N började dagen tidigt då vi skulle träffa M.F inne vid t-centralen redan kl 9:00, det märks att han inte kommer från sthlm. Hann nästan i tid trots att vi somna om 3 gånger, blir trött på mig själv ibland..är samma sak varje morgon som vi ska gå upp, slutar jämt med att vi måste stressa, tyvärr.
Var i alla fall trevligt att se honom, vi gick lite i affärer och tog en fika, jag drack bara the men M.F åt morotskaka och cola.  Gick även förbi panduro, vilket är min absoluta favoritaffär, köpte material så att jag ska kunna göra egna julkort i år. Det känns betydligt mer personligt och roligare att göra egna, dessutom skickar vi inte till så många så då har jag tid att göra egna.
Efter 3 timmar i stan åkte vi till Kista, jag hade tänkt lösa in en paket från Lindex som jag skulle få från liberoklubben men dem var tyvärr slut så det får bli senare i veckan. M.F hittade även lite data-spel och spel till xbox på game innan vi åkte hem till mig, var roligt att han  kunde få se vår lägenhet då det troligen kommer dröja innan vi ses igen. Han har nämligen muckat nu (i torsdags) och kommer bor långt in i norrland så möjligheterna att ses har ju blivit något sämre, men det lär ju inte bli sista gången!
Nu ska jag och N snart bege oss ner till tvättstugan igen, om det blir tid över senare ikväll så kanske jag skriver en kort recension om Wall-E som jag och min älskade sambo såg i lördags kväll. Ska även försöka lägga upp bilder på panduro-kitet om jag förstår hur det funkar.

Toddeloo

Shopping på Willys

Blev inga pizzascones för vi hade inte så mycket vetemjöl hemma, istället åt A matlåda medan jag käkade mackor (otroligt nyttig middag).

Jag ringde min mamma som körde mig till Willys då vi behövde lite småsaker handlande, det gick bra men min mamma var otrevligt kändes det som. Kommer inte ens på någon andledning till varför hon skulle vara på dåligt humör. Har ingen egentlig betydelse men gjorde mig lite nere då jag varit ledsen större delen av dagen på grund av olika orsaker. Skönt att handla lite mat så det blir någon middag imorgon också.

Nu ska jag skriva i min dagbok och eventuellt sova!

God natt

Blogga!

Slutligen har vännen L övertygat mig om att jag också ska ha en blogg, så jag följer strömmen och testar ett tag så får vi se vart den leder mig. Har alltid tyckt om att skriva men är något tveksam till att lämna ut sitt privatliv till allmänheten, det är till störst del därför jag väljer att vara anonym.

Nu ska vi laga mat här hemma i lägenheten, det blir pizzascones! Återkommer senare med bild och recept om det finns någon där ute som är intresserad.

Bye bye

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0